2C Social news blog: Pomôže FOMO social kampani? Dokáže zázraky
2C Social news blog: Pomôže FOMO social kampani? Dokáže zázraky

Písali sa roky 2003 a 2004, všade bolo počuť hiphopové šlágre ako Yeah! od Ushera či In Da Club od 50 Centa a na svet prišlo niečo, čo zmenilo fungovanie spoločnosti dodnes. Mark Zuckerberg prišiel s neuveriteľným nápadom, a tak vznikol Facebook. Avšak vedel si, že o rok skôr bola založená platforma LinkedIn? Mark, Reid Hoffman (zakladateľ LinkedIn) či dokonca 50 Cent ani netušili, aký to bude mať vplyv na business iných značiek a mozočky každého z nás. Svojich obdivovateľov a odborníkov si našli aj tieto, aj ďalšie iné siete. Práve oni sedia v 2CREATE a prezradia ti novinky z posledných mesiacov social media.

How you doin‘ LinkedIn?

Dosť bolo omáčok, poďme rovno k šmakocinkám. Podľa najnovšieho prieskumu spoločnosti Socialinsider dosahovala miera zapojenia na LinkedIn najvyššie čísla v príspevkoch, ktoré v sebe skrývali viac ako jednu fotku či grafiku. Čo si myslíte, ktorý formát vzbudil najviac zdieľaní a lietal kade-tade po LinkedIn? Ak čítaš naše social news blogy, vieš odpoveď na plnú šupu. Ale keďže profesionálni social manageri z 2CREATE radi mudrujú, tak ti to s radosťou objasnia. No predsa video! Pre lepšiu predstavu si pozri graf na túto tému s dátami od už spomínanej prieskumovej agentúry.

Pravidelný koncept je cesta k úspechu

Keďže sme v obraze, pre našich klientov už nejaký ten čas tvoríme videocontent, ktorý zaznamenal skvelé čísla organických impresií a vzhliadnutí. Vždy sa snažíme priblížiť obsah k aktuálnym trendom a neodbiehame od svetového priemeru. Reč je o odporúčanom množstve príspevkov na LinkedIn.

V roku 2024 značky zvýšili frekvenciu postovania o 10 % a vyšplhali sa v priemere na 18 postov mesačne. S klientmi sme naskočili do idúceho vlaku a sme v hre! Easy! Chceš mať vyšperkovaný LinkedIn profil, ale nestíhaš sa tomu venovať? Ozvi sa nám, my sa ti o profil postaráme a navyše ti zaručíme štatistiky iba v plusových číslach.

LinkedIn posledné mesiace zažíva FOMO. Strach z premeškania a pocit, že prichádza o niečo dôležité, je tým, čo práve teraz riešia sociálne siete na iných frontoch. Zvyšovanie dosahov a zapojenie publika. LinkedIn sa chytil záchranného lana a ako posledná sociálna sieť testuje v aplikácii novinku feed s krátkymi vertikálnymi videami. Videá sa obsahovo sústreďujú najmä na profesionálne témy, čo môže vytvoriť nový priestor pre tvorcov špecifického obsahu​. Na základe skúseností a LI kampaní pre našich klientov hodnotíme tento krok 10 bodmi z 10. Okrem tejto novinky LinkedIn testuje LinkedIn Premium Company Pages za 99,99 dolára mesačne. Tieto stránky získajú rozšírené funkcionality, ako napr. vlastné tlačidlo CTA, pomoc od AI či prehľadnejšie štatistky. Čo si o tom myslíš ty? Je to o adekvátne nastavenej cene? Budú tieto novinky úspešné alebo skončia podobne ako LI Stories? ​

Inštalovať Instagram? Klik bez rozmýšľania

O 7 rokov neskôr od založenia spomínaných sociálnych sietí na svet prichádza niečo nové. V roku 2010 sa objavil Instagram a do dnešného dňa svieti ako jasný lúč z neba. Podľa najnovších štatistík sa mesačný počet aktívnych používateľov na Slovensku vyšplhal na číslo 2,3 milióna. Naši českí bratia momentálne prekonali hranicu 5,5 milióna aktívnych užívateľov. Čo to znamená pre našich klientov? Ak sa nám to strategicky hodí, odporučíme základný krok: obujte si ponožky a sandále a vyrazme na český trh. Nebudete ľutovať. Ale neodbáčajme z chodníčkov, ako to obľubujú pepíci. Cieľom je predstaviť, čo nás môže na Instagrame prekvapiť. V druhom kvartáli roku môžeme do carouselov pridávať viac ako 10 fotiek, očakávajme Long Rolls – dlhšie reels videá s maximálnou dĺžkou 3 alebo až 10 minút alebo sa pripravme na pohodlnejšie posielanie príloh v DM’s.

Mágia boostingu

Naši social media manageri nemajú pod palcom iba tvorbu contentu, vytváranie social stratégie či community managment. Ich znalosti siahajú hlboko do útrob boostingu. Viac a viac ľudí objavuje nové značky, produkty a služby skôr prostredníctvom reklám v sociálnych médiách ako prostredníctvom ústnych odporúčaní, webových stránok atď. (DataReportal, 2023). Aby sme ešte zefektívnili cielenie reklám, Facebook prichádza s obmedzením v dobrom slova zmysle a umožňuje nám zapnúť reklamu na konkrétne miesto už od 1 km. Aj vďaka tomu sme dokázali presne zacieliť kampaň nášho klienta a povzbudiť ho k veľkým rozhodnutiam.

Nestíhaš všetko sledovať? My v 2CREATE áno, a preto sa môžeš na nás obrátiť. V našich rukách sú profily a stránky s viac ako 500 000 používateľmi. Zabezpečíme komplexnú správu všetkých (aj tých ešte neexistujúcich) sociálnych kanálov tvojej firmy – Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest alebo iné. Interný tím social profesionálov navrhne stratégiu komunikácie, optimálny tone of voice, pripraví atraktívne témy na dlhodobú komunikáciu, vytvorí konkrétne reels, posty, grafiku, textácie a dokonca za teba odpovie na otázky – aj na tie nepríjemné – v komentároch alebo správach. Toto chceš! Tak nás sleduj aj naďalej, prípadne kontaktuj, pretože zďaleka nekončíme.